Vi tester Artkalperler på to ny perlenisser

Hvor svært kan det være, perler er vel perler!

I Danmark er Hamas rørperler de absolut mest kendte og mest brugte perler. Det er dem man kan købe i alle legetøjsforretninger og boghandlere. Photopearls og Nabbiperler fra den svenske fabrikant Munkplast er også godt repræsenteret.

De seneste måneder har endnu et perlemærke meldt sin ankomst på det danske perlemarked: Artkal.

Hvis I ikke har hørt om Artkalperler så fortvivl ej! Man kan sagtens leve uden! – MEN elsker man at lave perler, så gør dig selv den tjeneste at læse med her. I dette indlæg har jeg testet Artkals midi-s serie på to små nisser i sneboldkrig. Nederst i indlægget finder I mønster og farvekoder til både Artkals og Hamas perler.

Nisser i sneboldkamp hama artkal perler

*Indlægget er IKKE sponseret*

At komme i gang med Artkal…Artkal midi s farvekort

Det var temmelig overvældende for mig at få bestilt min første sending artkal!

Artkal har to forskellige slags midiperler, så inden man overhovedet kan komme i gang med at vælge farver, skal man lige finde ud af, hvilken slags man vil have! Jeg valgte S-serien, som er den serie, der minder mest om Hamas perler.

Dernæst er farveudvalget jo ENORMT, og det kan være svært at vurdere nuancerne på skærmen. Det er godt at vide, hvad man går efter inden man går i gang, ellers får man hurtigt fyldt kurven!

Perlerne i brug

Perlerne minder meget om Hamas perler, måske lidt glattere at arbejde med. Til gengæld er der langt færre fejlperler. Fx er jeg kun stødt på fire perler med forkert højde, mens jeg lavede nisserne.  Jeg har heller ikke oplevet nuanceforskelle, som jeg ellers ofte ser ved fx Hamas grønne og gule perler.

Nisser i sneboldkamp hama artkal perler

Strygning

Jeg forventede mig meget af Artkalperlernes strygeevne, og de levede næsten op til mine høje forventninger. Jeg havde lidt besvær med at få de hvide perler helt jævne. Dog stryges artkal med en lidt anden gefühl end Hamas perler, så måske jeg bare skal øve mig lidt mere:-) Jeg er dog meget tilfreds med resultatet, og det er ubetinget nemmere at lave en flot strygning af Artkalperlerne. Specielt tror jeg, at denne forskel kommer til sin ret, når man laver store motiver.

nisser i sneboldkrig hama og artkal perler

Det færdige motiv

Det strøgne perlemotiv er (forudsat man stryger på begge sider, som jeg har gjort), mindre bøjelig end Hamas. Det er en smagssag, hvad man helst vil have, men mit umiddelbare indtryk er, at motiver lavet af Artkal bliver mere stabile og ikke så nemt knækker på udsatte steder, som motiver lavet af Hamas perler.

Nisser i sneboldkrig hama og artkal perler

Strygefilm er ekstra artkalbonus

Jeg er vild med Artkals strygefilm. Et stykke plastik, man kan bruge i stedet for bagepapir. Det giver perlemotivet et flot skinnende skær. Strygefilmen er ikke nødvendig og man kan sagtens bare stryge med almindeligt bagepapir.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=UdVJl8eDQB4[/embedyt]

Vurdering

Jeg må indrømme, at jeg er lidt vild med Artkal og perlerne er absolut prisen værd. Motivernes finnish bliver bare lidt lækre end når man arbejder med Hamaperler.

Hvis man laver portrætter eller større kunstneriske projekter er Artkals farvepalette og gode strygeevne fantastisk at arbejde med og jeg vil absolut anbefale artkal til det.

Laver du som jeg mindre figurer sammen med dine børn, så er det knap så vigtigt. Jeg er godt tilfreds med at arbejde med Hamas perler, og vil også som udgangspunkt fortsætte med dem. Det er der en rigtig god grund til: TILGÆNGELIGHED! Min vigtigste motivation for at lave mine mønstre og dele dem med jer, er, at så mange børnefamilier som muligt skal kunne få hyggelige timer med perlerne.

Perler er ikke bare perler!

Når det så er sagt, så er jeg slet ikke færdig med Artkals midiperler. En helt ny verden har åbnet sig for mig, og jeg skal da så meget også have prøvet deres uv-perler, der skifter farve i solen!

Nice to know:

 • Artkal har to forskellige slags midi perler. S er den der minder mest om Hamas, R-serien er mere blød og bøjelig.
 • Der findes 206 forskellige farver i midiS- serien
 • S-serien kan mixes med andre perlemærker, men man skal lige som når man blander Hama og Nabbi, være opmærksom under strygningen, da de forskellige mærker ikke smelter helt ens. Artkals perler er også mere matte efter strygning end fx Hamas.
 • Artkal kan ikke købes ret mange steder i Danmark (Endnu), og det er hovedsagligt netbaseret salg.
 • Artkal er lidt dyrere end Hamas og ligger typisk til en pris omkring 12-13 kr. for 1000 stk.

Har du selv lyst til at prøve?

Jeg har købte mine perler ved Perleskuret.dk, og jeg kan kun anbefale forhandleren. Julie, der står bag den lille private virksomhed ved alt, hvad der er værd at vide om Artkals forskellige perler – der er god vejledning og super service. Så vil du også prøve Artkal-perlerne, så er Perleskuret et godt sted at starte. Du kan også finde perleskuret på facebook: @perleskuret – artkalforhandler.

– Opdateret 21.03.2019 –

Perleskuret.dk er desværre lukket. Som situationen er lige nu, har jeg ikke nogen personlige erfaringer med at handle artkalperler andre steder, men Så vidt jeg er orienteret kommer hobbyart til at føre både a- og s-serien. Jeg vil løbende opdatere om Artkal-situationen påmindelse facebookside, så følge med der, for nyeste info:-)

Mønstre og vejledning til de to nisser i sneboldkamp

Nisserne kan være på en enkelt kvadratisk plade, men foden til drengen kræver to plader.

OBS Der skal bruges mere end 1000 hvide perler.

Farvekoder Artkal:

White = S01, Black = S13, Paprika = S58, Tall Poppy = S05, Sand = S18, Sky Blue = S44, Tangerine = S03, Corn = S48, Light Brown = S17, Gray 3= S43.

Farvekoder Hama

Hvid = 01, Gul = 03, Rød = 05, Sort = 18, Julerød = 22, Beige = 27, Mørkerød = 30, Turkis = 31, Bamsegul= 60, Mørk grå = 71

jul nisser i sneboldkrig hama og artkal perler

Du kan finde alle de andre fine perlenisser vi har lavet her

Dette indlæg blev udgivet i Blog, Jul og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Vi tester Artkalperler på to ny perlenisser

 1. Lucca pdersen skriver:

  Hejsa
  Vil høre hvor du køber dine artkal perler efter perlehuset er lukket?
  Vh Lucca

  • Karensperler skriver:

   Hej Lucca
   Jeg har endnu ikke haft brug for at købe artkalperler. Så vidt jeg er orienteret, så kommer hobbyart.dk til at forhandle hele a og s-serien. (Deres hjemmeside er dog midlertidigt lukket ned pga it-udfordringer, men mon ikke de snart er oppe at køre igen)
   Derudover skulle, der være andre forhandlere på vej i Danmark.
   Jeg følger op med mere info på facebookserien, når jeg har mere at byde ind med:-)

 2. Kajjohnsen skriver:

  Hej jeg vil barespørge hvor man kan købe artkal perler har købt i perleskuret men de re lukket så jeg trængte at du måske vidste hvor man køber dem
  Mvh kaj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.