Påskeperler til de yngste perlefingre

Så står påsken for døren, og påske er lig med ferie og tid til nogle af de ting, vi ikke altid når i hverdagen. Kreative sysler, der ikke kræver for meget af de yngste, passer passer godt ind mellem påskefrokosterne og udendørsaktiviteterne i det forhåbentligt dejlige solskinsvejr.

Mønstrene og ideerne i dette indlæg henvender sig til de yngste perlefingre i familien. Og lets face it, når de helt små laver perleplader, så er det sjældent særligt kønt, det der bliver fabrikeret. Til gengæld er det hyggeligt, og man kan sagtens lave påskeperler selvom man kun er tre år!

Og det kan faktisk også godt ende med at blive ret dekorativt.

Ultralette påskeæg i perler

Når man skal lave perleplader med de helt små er det super vigtigt, at det er overskueligt for dem. Perlepladerne skal ikke tage for lang tid og de må absolut ikke være for svære.

Påskeæg

Påskeæggene på billedet er lavet på den æggeformede perleplade. Perlepladen er ret stor for de yngste, og æggene på billedet er lavet i midten af pladen. For at gøre det helt overskueligt for de yngste tager jeg ofte en tusch og markerer de pigge, der skal sættes perler på. Herfra er selv de yngste faktisk selvkørende. Hvis I bruger en vandopløselig tusch kan tuschen efterfølgende fjernes med vand og sæbe.

Perleplade påskeæg

Jeg synes selv, at de mangefarvede æg er ret flotte, men de kan jo dekoreres fuldstændigt efter temperament.

Spraglet påskeæg i hama

Har I ikke lige en æggeformetplade liggende, kan I sagtens lave æggene på en almindelig firkantet plade.

Perleplade til påskeæg

Kyllinger

De små kyllinger er også lavet på en almindelig firkantet plade. De består hver af to cirkler, der af sat sammen med sytråd eller gennemsigtig elastiktråd.

Lette påskekyllinger i hamaperler

Kyllingerne er overskuelige for de yngste, netop fordi de består af to mindre dele, som ret hurtigt kan laves. Lige som ved påskeæggene kan man også markere piggene på pladen, så de små selv kan sætte perlerne på uden for meget hjælp.

Mønster til lette påskekyllinger

Påskeharen

Til de lidt større, der godt kan overskue lidt flere perler er denne påskehare god – vi har lavet den i flere farver, og den pynter så fint i karsebakkerne vi såede den anden dag.

Lette påskeharer i perler

Mønster til nem påskeharer i hamaperler

Farvekoderne til dette mønstre:

  • Hama nr. 18 = Sort
  • Hama nr. 20 = Rødbrun
  • Photo Pearls nr. 12 = Råhvid

Haren er også rigtig sød i hvid:-)

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Blog, Påske. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.