FAQ

Her kan du finde svar på nogen af de spørgsmål, jeg ofte får i forhold til strygningen:

Stryger du perlepladerne på begge sider?

Ja, det gør jeg næsten altid. Det er lidt en smagssag, for det er jo egentligt ikke nødvendigt, hvis motiverne skal op at hænge. Jeg stryger dem meget på bagsiden og så kun let på forsiden. Skal motiverne bruges til leg, så stryger jeg dem godt på begge sider.

Man kan også nøjes med at stryge dem rigtigt meget på bagsiden. Så bliver pladerne mere fleksible. Det kan bruges til mindre motiver, der fx skal bruges til leg eller til halskædevedhæng.

Hvorfor bruger du tape?

Det er meget nemt! Jeg har ødelagt alt for mange perlemotiver, når jeg løsnede de strøgne motiver fra perlepladerne. Enten var der områder jeg havde strøget for lidt eller også var der områder, der var strøget for meget, så de sad for fast på pladerne til at kunne løsnes uden at gå i stykker. Med tapemetoden har jeg endnu altid kunnet redde mine motiver, også selvom den første strygning ikke var god nok. Med tapemetoden kan man (næsten!) altid sætte tapen tilbage igen og stryge det ufærdige område igen.

Bonus ved tapemetoden er, at man ikke behøver at spejlvende mønstre på fx bogstaver og at man undgår bøjede perleplader pga for meget opvarmning og smeltede pigge på pladerne.

Laver du huller i tapen før du stryger?

Det korte svar er “nej”! Jeg har hørt flere sige, at hullerne giver en bedre strygning, fordi varmen nemmere slipper væk. Andre mener, at motiverne bliver mere fleksible og holdbare af det. Jeg har selv prøvet at teste det med to ens mønstre. Det ene strøget med huller, det andet strøget uden huller. Jeg kunne ikke hverken se eller mærke forskel, så for mig er det spild af tid at lave huller.

Jeg hører du også nogle sige, at de synes strygningen bliver lettere, når de laver huller og det er jo en ganske god grund til at lave hullerne. Så afprøv det endelig, og lad mig gerne høre dine erfaringer